Psycho-oncologie

Psycho-oncologie Amsterdam

Hulp bij kanker en omgaan met ziekte

Mensen die geconfronteerd worden met de diagnose dat zij ernstig ziek zijn, worden vaak omringd met uitstekende medische zorg en vaak intensief gesteund door hun naasten.

Veel mensen die ziek zijn, krijgen dus vaak wél de juiste medische en naastenzorg, maar niet de gewenste psychische zorg.

Voor wie te horen heeft gekregen dat hij of zij ziek is staat de wereld stil. Plannen voor de toekomst kunnen instorten en een periode van onzekerheid en twijfel breekt aan. Artsen doen alles om jouw ziekte te bestrijden en je beter te maken, maar waar kun je naartoe met jouw verdriet, onzekerheid en geestelijke pijn?

Om vertrouwen te (kunnen blijven) houden in zo’n ingrijpende (vaak verwarrende en angstige) periode is het belangrijk om psychische hulp te krijgen, waaruit je kracht en steun kunt putten.


Psycho-oncologie

Begeleiding en hulp bij Ninian

Je kunt bij mij terecht voor deskundige begeleiding en ondersteunende hulp. Dit kan helpen bij het verminderen van lichamelijke en psychische spanningen. Ook kunt je terecht met emotionele vraagstukken, bij intiemere vragen en emoties en vragen die je niet met iedereen kunt of wilt delen.

Of je nu net de diagnose hebt gekregen, als een berg opziet tegen de behandeling en alles wat gaat komen, of als je misschien bang bent om te sterven of om jouw partner te verliezen: psycho-oncologische therapie kan in deze moeilijke levensfase wellicht iets voor jou zijn.

Je kunt behoefte hebben aan begeleiding of een luisterend oor. Deze behoefte kan op ieder moment in jouw proces ontstaan, zowel tíjdens als na je behandelingen. Met kanker te maken krijgen is zwaar en verwarrend, zowel voor diegene die het treft als voor de partner, ouders, kinderen en/of andere naasten. Dan kan een steuntje in de rug prettig zijn. Vaak is praten (tegen een relatieve vreemde) heel prettig en lucht het op.Psycho-oncologische therapie bij Ninian

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust even contact met mij op.


Psychotherapie Amsterdam - Ninian
Ninian is integratief therapeut. Je kunt bij haar terecht voor psychotherapie, relatietherapie en psycho-oncologie.

Contact met Ninian >>
Psychotherapie Amsterdam: Psycho-oncologie voor hulp bij kanker en omgaan met ziekte voor adolescenten, volwassenen, en ouderen in de regio Amsterdam Centrum, Amsterdam West, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid, Amsterdam Noord, Amstelveen, Diemen, Duivendrecht. Je bent welkom.


Specialisaties bij Psychotherapie Amsterdam:
Hypnotherapie

Hypnotherapie en PDS

Hypnotherapie is effectief bij allerlei klachten, zoals PDS (Prikkelbare Darm Syndroom).

Hypnotherapie Amsterdam ›
Emdr-therapie

Emdr-therapie

EMDR therapie wordt gebruikt bij traumabehandeling, PTSS, en andere klachten.

Emdr-therapie Amsterdam ›
Relatietherapie

Relatietherapie

Als relatietherapeut kunnen we je helpen patronen in je relatie te ontdekken die niet goed meer werken.

Relatietherapie Amsterdam ›
Aangesloten bij:

Top